top of page

DISC Training en Analyse*

Verbeter de communicatie, samenwerking en productiviteit binnen je bedrijf

DISC Training en Analyse*

Ben je op zoek naar een manier om de communicatie, samenwerking en productiviteit binnen je bedrijf te verbeteren of inzichtelijk te maken? Dan is een DISC-analyse de perfecte oplossing voor jou.

Wat is een DISC-analyse?
Een DISC-analyse is een persoonlijkheidstest die helpt om je gedrag te begrijpen. De test is gebaseerd op vier gedragsstijlen: Dominant, Invloedrijk, Stabiel en Consciëntieus. Elke stijl heeft zijn eigen sterke en zwakke punten.

Hoe werkt een DISC-analyse?
Een DISC-analyse wordt vaak uitgevoerd door middel van een vragenlijst. De vragenlijst bevat vragen over je gedrag in verschillende situaties. De antwoorden op de vragen worden gebruikt om een persoonlijkheidsprofiel te creëren.

Het persoonlijkheidsprofiel is gebaseerd op vier gedragsstijlen:

- Dominant: Dominante mensen zijn direct, daadkrachtig en doelgericht. Ze zijn goed in het nemen van beslissingen en het leiden van anderen.
- Invloedrijk: Invloedrijke mensen zijn enthousiast, charismatisch en overtuigend. Ze zijn goed in het motiveren en inspireren van anderen.
- Stabiel: Stabiele mensen zijn geduldig, betrouwbaar en ondersteunend. Ze zijn goed in het bouwen en onderhouden van relaties.
- Consciëntie: Consciëntieuze mensen zijn georganiseerd, nauwkeurig en perfectionistisch. Ze zijn goed in het plannen en uitvoeren van taken.

Iedereen heeft een unieke mix van DISC-stijlen. De dominante stijl is meestal de sterkste stijl, maar alle vier de stijlen zijn belangrijk voor een effectief functioneren.

Een DISC-analyse kan een bedrijf op verschillende manieren helpen.
Hier zijn enkele van de voorbeelden:

- Verbeterde communicatie: Door de verschillende gedragsstijlen van je medewerkers te begrijpen, kun je beter met ze communiceren. Dit kan leiden tot minder misverstanden en conflicten.
- Bouw sterkere relaties: Als je je medewerkers beter begrijpt, kun je sterkere relaties met ze opbouwen. Dit kan leiden tot een meer positieve en productieve werkomgeving.
- Verhoogde prestaties: Door de sterke en zwakke punten van je medewerkers te identificeren, kun je ze inzetten op de taken waar ze het beste in zijn. Dit kan leiden tot betere prestaties van je team.
- Betere teamsamenwerking: Door het gedrag van je medewerkers te begrijpen, kun je ze beter laten samenwerken. Dit kan leiden tot een efficiënter en effectief team.
- Betere besluitvorming: Door de verschillende gedragsstijlen van je medewerkers te begrijpen, kun je beter beslissingen nemen. Dit kan leiden tot betere resultaten voor je bedrijf.

Als je een DISC-analyse boekt voor je medewerkers, krijg je na afloop een uitgebreid rapport waarin het persoonlijke DISC-profiel van elke medewerker wordt beschreven. Het rapport bevat ook tips en adviezen die jouw team kunnen helpen om de best mogelijke resultaten te bereiken.

Ook zullen wij de resultaten persoonlijk met je medewerkers bespreken.
Er zijn een aantal redenen waarom dit belangrijk is.
- Ten eerste kan de persoon zelf het beste uitleggen hoe hij of zij zijn of haar gedrag ervaart. De DISC-analyse biedt slechts een algemene weergave van iemands persoonlijkheidsstijl, en de persoon zelf kan nuances geven die de analyse niet kan bevatten.
- Ten tweede kan de persoon zelf de resultaten gebruiken om zijn of haar gedrag te verbeteren. Als je weet hoe je je gedraagt, kun je je gedrag aanpassen om effectiever te zijn in je werk.
- Ten slotte kan het bespreken van de DISC-resultaten een goede kans zijn om een open en eerlijke dialoog te voeren met de persoon over zijn of haar persoonlijkheid. Dit kan helpen om misverstanden en conflicten te voorkomen en om een ​​sterkere relatie op te bouwen met je medewerker.

Na afloop van de DISC-analyse bieden we ook training en/of coaching aan om de inzichten te helpen implementeren. Dit kan helpen om de communicatie, relaties en prestaties van je team verder te verbeteren.

Wil je meer weten over DISC-analyse en wat Salewise voor je kan betekenen?
Neem dan contact met ons op voor meer informatie.
We helpen je bedrijf graag verder groeien.

(De training en analyse worden uitgevoerd in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), en discretie wordt gegarandeerd.)

bottom of page